23 Temmuz 2010 Cuma

Galiba İnsanlık Ölmemiş Dedirten Yazı

Trail Blazer yöneticileri Chad Buchanan ve Joe Cronin geçen hafta Las Vegas'ta bir otel odasında oturuyor, Wesley Matthews'a önümüzdeki 5 sene içerisinde 32.6 milyon dolar ödeyecek olan offer sheetin detayları üzerinden geçiyorlardı.

Kalem elinde, 23 yaşındaki swingman bir an duraksadı, Buchanan ve Cronin'in gözlerinin içine bakarak:

"Lanet olsun dostum bu kontratın beni değiştirmeyeceğini bilmenizi istiyorum." dedi. "İş ahlakımı, tutkumu, ya da bu takıma maç kazandırmak için yapabileceklerimi değiştirmeyecek. İmzalamadan önce bunu bilmenizi istiyorum. Ben işin parasında diilim. Önce yüreğini koyman lazım."

"Tüylerim diken diken oldu" diyor Buchanan, Portland'ın college scouting direktörü...



Yazının orjinaline ve devamına burdan bakabilirsiniz. Portland "Helal olsun be! Al anasını satayım lanet olsun parasına da puluna da." demiş adama resmen. Yarın öbürgün Sadri Alışık hasta kız kardeşiyle gelip "Ölecekmiş ölmesin dedim. Bir can kurtulsun dedim. bütün o hayatımda "ofsayt" dediler, birr şeye yaramaz sümsük dediler, varsın gene desinler dedim. sizler.. hepiniz.. hepiniz.. hepiniz hakem olun abiler. Yaa bu maç be, tıpkı bi maç. Ama böyle hayat sahasında oynanıyor, oyuncuları bizleriz, topumuz da namusumuz, vicdanımız, insanlığımız. Ben.. ben osman. Ofsayt osman. Söyleyin be.. Gene mi atamadım golü haa? Bu da mı gol değil be? Dip çizgiden şutum var" derse onu da guard mevkiine alabilirler. Wesley de ya çok esaslı çocukmuş ya da çok fazla para kazanınca duygulanmış. Benzeri bir şey Tugay abinin Vodafone reklamlarında var. Adama reklam için o kadar para vermişler ki tutamıyor sevincini. "Çok güzel para verdi be namussuzlar" der gibi dolaşıyo bütün reklamlarda ağzı kulaklarında.


Wesley kolejdeyken büyük yetenek olarak görülüp draft edilen bir adam değil. Linkteki yazıda duygusal anlar var hatta. Kolej takımındaki yıldız oyuncuları izlemeye gidiyo onlar yaz liginde takım bulmaya çalışırlarken mesela. Adamlar zamanında bu bizim yedeğimizdi nerelere gelmiş diyorlar. Eline geçen geçen şansları iyi değerlendirerek yolunu bulmuş. Portland'ın böyle bir adamın potansiyeline ve karakterine güvenip ona başkalarının vereceğinden fazlasını ödemesi bence güzel bir olay. İlk paragrafta laf eder gibi oldum ama böyle böyle genç çekirdek kurmuşlar demek ki.

19 Temmuz 2010 Pazartesi

smiley kullanımı hakkında

ilk smiley ortaya çıkalı 28 yıl olmuş :-) imiş ilk smiley; peki smiley yazışan insanların yüzde kaçı tarafından çok kullanılıyor, bir yazı hiç smiley kullanılmadan yazılabilir mesela, yani günlük chat in olmazsa olmaz bir öğesi değil, ama konum smiley değil konum yine futbol veya basketbol, smiley chat in cilası diyebiliriz aslında, ama o kadar çok yaygınlaştıki kullanmayanlar ifadesiz konuşmakla itham edilmeye başlandı, ama aslında hahaha yazarken ne kadar düzensiz yazılırsa o kadar komik olduğunu kimseye anlatmadım ama herkes böle düşünüyodur bence, hatta bazen bilerek düzensiz yazdığım bile olmuştur, sık smiley kullanan insanlar parantez işaretlerinin yerini de iyi bilirler onlar.
Tabi modern futbolda artık ayağından top tutamayan stoper smiley kullanmayan insan gibi bazıları tarafından sevilmeyebilir, belki geçiş sürecindeyizdir, 40 yıl sonra klavye kullanırmıyız bilmem ama klavyelere smiley tuşları falan gelebilir, 40 sene sonra da futbolun nası olacağını bilemeyiz belki de pas yapamayan stoper diye bişey olmayacak, basketbolda da bu böle artık yavaş uzunların devri kapanmak üzere belki 20 sene sonra da orta mesafe şut atamayan uzun devri kapanacak, demek istediğim her devir geçiş devri, 15 sene önce internete geçiyorduk, sürekli bişeyler değişiyor ama etrafı ne kadar değişse kendisi değişmeyecek şeyler var, mesela defans oyuncusunun birinci görevinin top kesmesi gibi, her işin değişmeyecek doğruları vardır sonucunu çıkarabiliriz bundan.
Asıl söylemek istediğim nedir bilmiorum ama, kötü bi yazı olmadı heralde, yani, aslında, gol atamayan forvet, basit gol yiyen kaleci, ribaund alamayan uzun, kaleci önce gol yemesin sonra topu oyuna sokmasa da olur schmeichel çok top ıskalamıştır ama efsane kalecidir, ibrahim üzülmez senelerdir beşiktaş ın sol beki, hakan şükür yıllarca gs de top oynadı, alper yılmaz mustafa abi tabiki çok değerli oyuncular ama çok yetenekli olmasalar da yıllarca bir işi doğru yaparak her zaman yararlı oldular,
Bazı oyuncuların kafasında her işten az da olsa yapıyım, bişeyi çok iyi yapmasam da olur gibi bi düşünce vardır, mesela sabri bütün gün orta yapmaya çalışsa ispanya da falan oynıcak. Her oyuncunun çok iyi yaptığı bir şey olmalı bence her öğrencinin çok iyi anladığı bir ders vardır mutlaka, bu da onun gibi bir şey, her oyuncunun bir şeye yeteneği daha yatkındır, bunu da çıkarmak yurdum antrenörlerine, analara babalara düşer.