5 Ocak 2008 Cumartesi

what s a girl to do

bat for leashes sarkisi, dougal wilson imzali klibiyle 2007 mtv avrupa muzik odullerinde en iyi video klip odulunu aldi. Sarki guzel, klip ayri guzel. Hatun uzaktan Lilly Allen a, klip ise Donnie Darko`ya benziyor. burada da klibin yapimiyla ilgili hos bir yazi var.

Gunduz Tekin Onay

Genelde guzel seyler oldugunda adi gectiginden, televizyonlarda fazla goremiyorduk onu. Turk futbolunun gelecegi icin tartismasiz en cok ugrasan isimdi. Cok tanimiyor insanlar, hakem kavgasi falan oluyodu tv`de hep ama mesela Van`da Tff Futbol Okulu acti falan diye bir habere denk geldiyseniz, oradaki adamdi iste Gunduz Tekin Onay. Turkiye`de genc kusagin en iyi spikerlerinden birinin de babasiydi. Kaybettik, huzur icinde uyusun.

Mitch Kupchak

Spor dunyasindaki performans degerlendirmelerinde, bir oyuncunun performansini degerlendirmek suphesiz bir kocun veya yoneticininkini degerlendirmekten kat kat kolay. Cok daha az degisken var cunku ve ne olursa olsun o sporu daha once yapmis kisiler rakamlarina bile bakmadan 1 sene boyunca takip ettikleri bir oyuncunun performansini cok rahat bir sekilde degerlendirebiliyorlar. Cunku ayni secimleri defalarca yapmis ve olasiliklar icinden hangisinin en mantiklisi oldugunu bilen insan sayisi fazla. Ancak yoneticiler ve koclar icin durum boyle degil, medya dunyasi gecmiste basarili olmus koclar veya GM`lerle kaynamiyor. Gecen seneki basarisiz sezonun ardindan, Turkiye`de ki fenerbahce medyasini kendisine cok guzel bir ornek olarak gosterebilecegimiz Los Angeles medyasi da 2000 yilindan beri takimin general manager`i olan Mitch Kupchak`a kafayi takmisti. Tabii ki bir sorumlu bulmak zorundalardi ve bu Phil Jackson olamazdi. Kupchak gitti gidecek derken takimin basinda kaldi ve bu sezon Lakers beklenenin ustunde bir performansla tekrar batinin zirvesinde mucadele ediyor. Bu sezon icin sampiyonluk zor gibi gozukse de 2 sezona kalmadan onemli bir sampiyonluk adayi haline geleceklerinin sinyalini veriyorlar. Peki neden Kupchak boyle elestirildi? Ve nasil elestirenleri haksiz cikardi. Olaylarin cevabi 5 isimde sakli :

1.Andrew Bynum: Lakersta bu sezona kadar en cok elestrilen secimi buydu Kupchak`in. Bynum`u draft etmesi ve takimda tutmasi. Andrew Bynum nba`e 3 sezon once muhtemelen yuz bininci baby Shaq adayi olarak geldi. Liseden erken profesyonelligi secen oyuncu 87 dogumluydu ve ilk sezonunda mac basina sadece 7.3 dakika ortalamasiyla oynadi, gecen sezon Bynum 21.9 dakika ortalama alip. Beklenilen performansi gosteremediginde, yazin trade edilmesi yonunde hukmu vermisti medya. Bu beklenen olmadi, bu yuzden Kupchak elestirildi ancak 20 yasindaki genc oyuncu bu sezon 28,7 dakikada 12 sayi 10 rebound ve 2 blok gibi gelecek vaad eden istatistikler ve iyi bir oyun sergileyince nba de gelecegine en parlak bakilan pivotlardan biri haline geldi.

2.Jordan Farmar: Gecen sene 26. siradan secilip, takima hemen katki saglayan bir oyuncu haline gelmeyince boyle draft mi yapilir seklinde elestirilmisti. Bu sene benchten gelip muntazam katki yapan bir oyuncu haline geldi %50 civarinda saha ici isabeti, %40 civarinda 3luk isabeti oranlariyla oynuyor. Mac basina 9.5 sayisi var, gelecekte 16,17 sayi civarlarinda ortalama tutturabilecek bir oyuncu haline gelmesi olasi. O sene draftte ondan sonra secilipte su an ondan daha iyi olan tek adam Paul Millsap.

3.Derek Fisher: Sezon sonunda Derek Fisher`i satin almasi yine cok elestirilmisti. Bence Fisher nba`de istatistik cocuklarina en guzel cevaplari veren adamdir. Sampiyonluklar goren Lakers takiminin yildizi olmasa da en onemli isimlerinden biriydi. Bu sene de Fisher`in performanslari en gereken yerde Lakers`a ivme kazandiran performanslar, bu kontrata bu katkiyi baska oyuncudan almayi ruyasinda bile goremezdi Lakers. Iyi bir savunmaci, iyi bir sutor ve tam bir winner karakterine sahip Derek Fisher. Kupchak bu tercihiyle de medyaya 3. nanigini cekti bu sene.

4.-5. Kwame Brown-Carol Butler : Kupchak`a transferleriyle ilgili yapilan elestirilerde simdiye kadar medyanin %100 hakli ciktigi belki de tek yanlis secim bu. Kwame Brown ve Carol Butler trade i. Lakers pota altini guclendirmek icin yaptigi bu trade`den sonra, su an Kwame Brown o doktor senin bu doktor benim gezerken Caron Butler Arenas`in yoklugunda Washington takimini ayakta tutan isim haline gelmis durumda. Istatistiki acidan soylecek pek de bisey yok aslinda ancak eger Caron Butler Lakers`ta kalsaydi bu kadar iyi bir oyuncu haline gelebilir miydi bu tartisilabilir.

4 Ocak 2008 Cuma

Spanish Chocolate


For Sergio Rodriquez, the nickname "Spanish Magician" wasn't given, it was earned yazıyor nbadraft.net te. 2006 draftında 27. sıradan Phoenix seçmiş onu, sonraki gün Portland a, İspanya da streetball cuymuş, çok hızlı, yetenekli, pas yollarını çok iyi görür, boş şut kaçırmaz, 17 yaşında Estudiantes e transfer olmuş orada oynamaya başlamış, 2004 Dünya Gençler Şampiyonası nda İspanya yı şampiyonluğa taşıdı, 19 sayı 4.6 reb 8.5 ast, idolü Jason Williams Spanish Chocolate ordan geliyor, Portland da 9,5 dk ortalamayla oynuyor, geçenlerde 10 dk da 8 ast yaptı, ama çocukcağız 70 kilo civarı 190 boya cılız kalıyor, ben kendisinin vücut çalıştığı takdirde yeni asist kralı olacağına inanıyorum, Spanish Chocolate

Kendine takım bul


Çok kolaydı kendine takım bul demek, adamı oynatmamışsın bi de kendine takım bul diyorsun, millet sırada bekliyor zaten. Ailton Duisburg da aynı muameleye uğramış oynadı mı oynamadı mı bilmiyorum ama disiplin cezası olarak A takımla antremanlara çıkmasına izin vermemişler, tek başına çalışıyormuş gariban. Artık 34 yaşından sonra onu nerede görürüz, neden görürüz bilemem, ama bu olaylar sadece Türkiye de olmuyormuş onu öğrenmiş oldum.

Fred gidici


Devre arası için verilen aradan daha dönmemiş Fred, ama antrenörleri olur böyle şeyler diyor. Fakat Fred yerini Benzema ya kaptırdıktan sonra takımla olan geleceğini düşünmek istemiş, anlaşılan ya Ocak ta ya da yazın Fred Lyon dan ayrılıyor, onu PSG istiyor. 24 yaşında Fred genç oyuncu değil artık, Avrupa da büyük bir klübe gitmesi zor görünüyor.

Lagerback la bir turnuva daha


İsveç Lars Lagerback la olan sözleşmesini 2 sene daha yani 2010 a kadar uzattı. Bu da Dünya Kupası na beraber gidecekleri anlamına geliyor. İsveç 2000 yılından beri bütün büyük turnuvalara katıldı, Lagerback 97 yılında Söderberg in yardımcısı olarak geldi ve 7 sene iki teknik adamlı sistemde oynadılar. 2004 te söderberg ayrıldı, Lagerback tek başına kaldı ama 2006 Dünya Kupası na katıldılar. Artık İsveç gelen giden farketmeden belli bir sistem üzerine oturdu. Bunun en büyük sebebi kuşkusuz istikrar. Adamlar milli takımlarında bile istikrar sağlamışlar. Belli bir düzen içinde gelişiyor İsveç futbolu, örnek alıncak çok şey var.

3 Ocak 2008 Perşembe

Alina Vacariu

Yıl 2008


2008 yılının gelmesiyle herkes bir sene büyüdü dicem çünkü konu bununla ilgili. 18 ine 17 sine basan futbolcular yavaş yavaş yeni takımlarına, kendi takımlarında profesyonel imzalar, ve de imzalamışların ilk maçlarına çıkma fırsatları. Hepsine bir örneğim var ilk grubu geçiyorum direk transfer haberleri falan, 2. gruba örnek olarak Atletico Madrid den İgnacio Camacho, 17 yaşındaki İspanya U-17 milli oyuncusu kariyerinin ilk profesyonel kontratını imzaladı. Son olarak sezon başında yıldız adayı, wonderkid olarak Milan a gelen Pato. Hücumda sıkıntı çeken Milan da 2 tane oynayan forvet var (İnzaghi, Gilardino) Ronaldo nun gitme ihtimali göz önüne alınırsa, Pato nun takımda direk oynayacak duruma gelmesi kısa sürebilir. Kendisini oyunlar dışında tanımıyorum ama zamanında Milan ın Pato ya ödediği para çok fazlaydı. Genç oyuncu transferi konusunda fiyat/performans oranı en yüksek olan oyuncuları kuşkusuz Arsenal kapıyor yine şimdilik suskunlar ama sessiz bir bomba patlatacakları kesin. Bu bomba Nikolay Dimitrov
olabilir

yoksa? siz de mi?

ntv`nin spor kanali, ntvspor ismiyle d-smart uzerinden yayina baslamis. Zaten e2 var ekstradan bi kanala ne gerek vardi diyenler icin, ben boyle bir kanalin acilmasinin tek nedeninin artik tum futbol ve basketbol musabakalarinin bu kanal uzerinden yayinlanacak olmasindan baska biseye baglayamiyorum. Isin ilginc kismi ise, kanal digiturkte mevcut degil ve sadece d-smart`ta var. Sene basindan beri d-smart digiturkten 3-5 kurus koparicam diye sacma sapan takla atti, hayatimizin en igrenc mac on eleme mac yayinlariyla tanistirdi bizi. Bakti 2010 a kadar Super lig`den ekmek yok, simdi de avrupa maclarina mi saldirmaya calisiyor acaba? Turkiye`nin spor yayinciliginda ki en kaliteli kanali ntv boyle birsey icin kendini alet eder mi? bilemiyorum. ancak dedigim gibi dusundugum zaman boyle bir teoriden baska birsey gelmiyo aklima. Umarim yaniliyorumdur, zira yanilmiyorsam ben eve o 3. decoder i takar miyim avrupa maclari icin? belki takarim ama baska birilerine baska biseyler takma istegim tavana vuracaktir boyle birsey olursa.

Dan Gosling


Dan Gosling Plymuoth Argyle takımının oyuncusu Türkiye de olsa bu sene ÖSS ye girecek yaşı 17 yani. 1,5 milyon € karşılığı Everton a gitmesi haberler arasında. Kendisi 16 yaşında ilk maçına çıkmış FIFA U-17 World Cup ta İngiltere forması giymiş. Geçen günlerde Alex Cooper ın 100bin € karşılığı Liverpool a gittiğini söylemiştik. 1,5 milyon fazla gibi görünse de her iki takım için de çok iyi bir rakam. İleride İngiltere nin küçük takımlarından Premier League takımlarına gitmesini beklediğim diğer oyuncular ise Medi ELITO, Tristan PLUMMER, James REID.

Odom Tackles

Boston, Lakersla deplasmanda dalga gecmekte. Macin bitmesine 3 dakika var, big 3 hala sahada. Icerlemis tabii Odom, basketbolda tutunamazsak Amerikan Futbolu da oynariz seklinde hunerlerini gostermek istemis. Durup dururken, hayatimda izledigim en anlamsiz hareketlerden biri heralde basketbolda. Ilginc tarafi Celticsli oyuncularin neredeyse hic tepki vermemesi. Deli manyak Posey bile uslu uslu etrafina bakiyor, ben pozisyonu izlerken "aha! Posey girtlakladi simdi" demistim mesela.. 1 mac ceza geldi Odom`a, hayir Boston`a da kizamiyorum cikarmadilar adamlari son dakikalarda diye oyle bench kimde olsa 20 sn de kalsa rahat edemez. Tutar iyi oyuncularini sahada :)

Amauri nereye?

Ocak ayi falan, transfer haberleri girla her yerde. Muhabbet ederken konusuyoruz hepsinin ustunde ama az biraz da is yaziya dokmeye gelince buyuk ihtimalle lafta kalacak her isim icinde kelimeleri bosa harcamak yersiz geliyo, sonucta doldurmamiz gereken sayfa sikintisi yok, iddiaa eki vermiyoruz burada. Lakin bu biraz farkli, ocak ayinda takim degistirecek bir oyuncu sec deseler Amauri derdim. Nedeni basit, Amauri 27 yasinda ve bu duzende Palermo`yu tasiyabilecegi yere kadar tasidi. Eger 1-2 sene daha takimda kalirsa, bir daha onu bu fiyatlara satmayi ruyasinda bile goremez Palermo.(27 milyon eurolardan falan bahsediliyo su an) ve Avrupa`da zaten formda, kalitesini belli etmis, geldikten sonra takima hemen katki saglayabilecek forvet arayan cok takim var. Bu sebepten de Amauri basliklari susluyor cogu transfer haberinde. Once Palermo satabiliriz dedi, bugun de kendisi Ocak`ta takim degistirmeye sicak bakmadigini aciklamis. Adi gecen takimlar Juventus, Milan, Inter Milan ve Barcelona. Ben herseyden once Barcelona`nin daha islerin ne olacagi belli degilken 27 yasindaki bi oyuncuya ellerinde genc forvetlerde varken takimin 3. forveti olmasi icin bu kadar para verecegini dusunmuyorum. Juventus su an Avrupa`da her an herkesi alabilecek bir takim goruntusunde o yuzden orayi yorumlamak biraz guc. Ancak secim yapmam istense Amauri`nin en gec sezon sonunda Milano takimlarindan birine gidecegini soylerdim heralde.

2 Ocak 2008 Çarşamba

bravo serkan

Sene basinda Feldkamp dedenin galatasaraya Almanya`dan getirdigi 2 gurbetci genc Serkan Calik ve Baris Ozbek. Futbollarini yorumlayacak olursak, Serkan icin net seyler soylebilecek degilim acikcasi. Bir star elektrigi alamamakla birlikte patlayacak bu cocuk diyebilecek kadar uzun sure izleyemedim. Baris`a gelirsek guclu fizigi ve oyun stiliyle direk avrupali oyunculari hatirlatiyor bana. Koy Avrupa`nin buyuk bir takiminin orta sahasina 10 sene oynasin orda, hic goze batmasin ama kimse de oynadigi oyuna laf edemesin. Tabii konu biraz farkli, Almanlar butun yetistirdikleri Turk asilli topculari bizim kapip milli takimimiza koydugumuzu gordukten sonra bir yasa cikardilar, Alman milli takimini secmeyen oyuncularin vatandasliklarini aliyorlar. Alman liginde bir yabanci sinirlamasi mevcut degil ama futbolcular icin belki de en onemli ozellikle avrupa birligi pasaportu tasimak gunumuzde. Bu nedenle de bircok Turk asilli futbolcu Alman milli takimini secmisti. Baris Ozbek`te bunlardan biri. Kim ne derse desin, ben milliyetciyim arkadas konu milli takim oldugunda. Vatana hizmetin borc oldugunu dusunenlerdenim, Serkan Calik`ta milli takimi secmis ve Alman vatandasligindan vazgecmis. Iyi topcudur, milli takimda oynar oynayamaz yada ilerde Avrupa`ya gidemez bunlar tartisilir ama iyi olan herseyi bozup bir turlu ileri gidemedigimiz su milli takim duzeyinde bize yardimci olmak icin gunumuzde bir futbolcunun sahip olabilecegi en onemli seylerden biri olan avrupa pasaportundan vazgecen Serkan Calik`i kutlamak gerektigini dusunuyorum.

Hitzfeld


Alman ligini kendi ligimize benzetebilirim bir kaç konuda. Mesela vefasızlık, büyük takımların hep kazanma isteği ve yıldız yetişmemesi. Ottmar Hitzfeld (kendi kararıyladır heralde) Haziran ayından sonra takımı bırakacağını açıklamış. İsmi Euro 2008 den sonra İsviçre nin başına geçmesi haberlerinde geçiyor. Hitzfeld den önce Magath vardı ve bir senelik başarısızlık ,yarım sezon hatta, onu göndermelerine sebep olmuştu. Bu sene başında büyük paralarla büyük bir kadro kurdular, gençler daha fazla oynamaya başladı, sezona tam anlamıyla fırtına gibi girdiler. Galatasaray ı anlatmıyorum Bayern Münih ten bahsediyorum. Her iki takım da koptu yorgunluk mu artık, bıkkınlık mı, oyunları zevk vermemeye başladı. 0-0 biten maçları oldu. Şimdi her iki takım da devre arasında biri 1 puan farkla 3. öteki puan farkı olmaksızın lider. Buna sistemsizlik denir başka birşey değil. 5 Ronaldinho 5 Essien ile 1 sezon çok güzel oynarsınız. 2. sezon Ronaldinholar patlar Essienler ise önceki sezonun üstüne koyarlar. Kısa vadede Ronaldinholar yararlı gibi görünse de 3-4 sezonluk bir sürede Essienler takımı ele geçirir. Penaltıları da Ronaldinholar a attırırlar.

Elano ya çizme göründü


Sene başındaki isabetli transferleri ile ligde şu anda iyi bir yerde bulunan Man.City nin yıldızlarına teklifler gelmeye başladı. Orta sahasında büyük güç oluşturan Elano İnter in gözüne girdi. Ben şimdi nasıl alırlar neden alırlar değil de, bu adamın Shakhtar a gitmesiyle ilgili bir kaç şey yazmak istiyorum. Son senelerde pilot takım anlayışı gelişti büyük takımlarda. Sporting-Man. Utd, Chelsea-PSV aynı zamanda alt yapı anlaşmaları da var. Avrupa ya gelen oyuncular direk olarak "en" büyük takımlara gelmiyorlar. Son örnekleri eski Porto lu Anderson, Tevez, Mascherano, yakın gelecekte ise CSKA dan böyle oyuncuların büyük liglere gitmesi kuvvetli bir olasılık. Verdikleri paralar da 4-5 milyon euro yu geçmez. Kazandıkları paralar ise 4 katı civarı. Yani transfer politikasını böyle belirlemişler. Saygı duymak hatta örnek almak lazım ama biz halen 30 yaş oyuncuları getirmeye özen gösteriyoruz. Son senelerde 20 yaşlarında Türkiye ye gelen yabancı genç oyuncu Bobo. Carrusca yı saymıyorum zira kendisi sakat hep.

Ne alaka Mesut


Schalke nin anlayamadığım yıldızı Türk asıllı Mesut Özil kontrata imza atmamış, çünkü maaşı beğenmemiş, yıllık 1 milyonun üzerine çıkarmaya çalışıyormuş maaşını, ben hayatta vermem bu adama yıllık 1 milyon, babalar gibi Rakitic in var Mesut un da ne olacağı belli değil yani sonuçta Türk, 3 sene sonra Konyaspor da görebiliriz (Konya ya yatırım yapılacağını varsayıyorum). Vermem ben.

Ben Gordon : Bir Deli Oglan

Bir acayip undersized Shooting Guard`dir Ben Gordon. Ondan baska rookie sezonunda en iyi altinci adam secilmis bir oyuncu var midir? Son ceyrekleri sevmesiyle de tanilir Gordon, ozellikle rookie sezonunda isi abartmis sayilarinin neredeyse %50 sini son ceyreklerde atar hale gelmisti. Baska ilginc ozellik mi? hmm. Mesela Madison Square Garden da oynadigi zaman cosar, Knicks deplasmanlarinda rakibin hep bas belasidir Gordon. Yetenekli ama halyaz bi adamdir bi yerde, istikrarsizdir. Yine son gunlerde bas tartisma konusu haline geldi NBA de.. Koc Skiles in ayrilmasindan sonra ilk 5`te ki yerinden oldu ve benchte oturmaya basladi maclarin basinda. Normalde kotu birsey olarak algilanmasi gerekir degil mi? Hayir hic te oyle olmadi son 3 macta takimin en iyisi oldu ve 31.6 sayi ortalamasi tutturdu. Simdi herkes bunun nedenlerini ve benchte mi ilk 5`te mi baslamasi gerektigini tartisiyor Gordon`in. Oyle yada boyle Chicago da gecen seneki ortalamalari dusse de yanina yaklasabilen bi o vardi zaten, Insanlar bu bench mevzuna fazla mantikli aciklama da getiremiyorlar. En mantikli gelebilecek sav ilk 5 basladiginda rakibin ona onlem alarak odaklanmasi onun da bu baskidan yilmasi olabilir. Ama coachlarda armut mu bu adamin macta 30 dakika sure alacagini bilmiyorlar mi yani? Bense bu adami boyle kabul etmek gerektiginden yanayim, hayir Ole Gunnar Solskjaer vardi yillarca sonradan girip mac cevirdi. Sonra Ahmed Hassan vardi. Kimse bisey dedi mi bunlara? Demeyin kardesim Gordon`a da.. Takilsin kafasina gore, cunku adam yetenekli. Istikrar sagladigi anda superstar olacak.

1 Ocak 2008 Salı

bu da biter

"It was a great month for us. We lost the first game of the month and the last game of the month. Any time you do that, I think that's a sign of a young team maturing" Brandon Roy

31 Aralık 2007 Pazartesi

Bayern takipte


Bayern Münih tatile giden futbolcularının fitness raporlarını kaydetmiş. Döndüklerinde aynı formda olup olmadıklarını tatilde çalışıp çalışmadıklarını kontrol ediceklermiş. Amaçları 2. yarıya fırtına gibi girmekmiş. Almanların kondisyon a ne kadar önem verdiklerini biliriz. Sezon sonunda 2 kat fazla çalışarak bi dahaki sezonun başına kadar formda kalmalarını sağlarlar oyuncularının. Bu sefer abartmışlar gibi hatta bokunu çıkarmışlar, bırak adam tatil yapsın ayıp.

Aidin Bahrami


Kimse bizim Doğumuzda kalan ülkelerin bizden iyi basket oynayacağını düşünemez. Haklılar belki de ama oralarda da basket oynanıyor. İran ın Saba Battery takımında oynayan Bahrami maç bittikten bir kaç saat sonra trafik kazasında ölmüş. 26 yaşındaymış ve İran ın 2008 Olimpiyat Oyunları hayalini gerçekleştiren takımın parçasıymış. İran basketbolu iyi bir oyuncusunu yitirdi. Allah rahmet eylesin.

Parasına göre ceza


Man Utd. lı futbolcular christmas gecesi parti düzenleyince Sir Alex Ferguson disiplinsizlikten futbolculara toplam 1 Milyon € ceza kesti. Herkes ne kadar kazanıyorsa o kadar ceza aldı. Yani en fazla Rooney ile Ferdinand almış oldu. Alemci Cristiano Ronaldo ise partiyi kaçırmış. Yoksa o da ceza alıyormuş. Gary Neville, Paul Scholes, Rio Ferdinand, Ryan Giggs, Michael Carrick, Wes Brown, Wayne Rooney ceza alan oyuncular. Güzel bir yöntem olduğu kesin. Ama bu kadar yüklü bir ceza garip biraz. Bence bunu Galatasaray da denemeli. 1 Milyon cepte düşünsenize.

30 Aralık 2007 Pazar

31 aralik

Bugun 31 aralik, muhim gun.. Yaklasik 20 saat sonra herkes kutlamalara baslayacak. Kimisi 2007`nin bitmesini, kimisi 2008`in gelisini kutlayacak. Kendimi bildim bileli yeni yilin gelmesinden cok eski yilin sonunda bitmis olmasini kutladim. Fakat yarin bir degisiklik yapip yeni yili kutlayabilirim gibi duruyor. Siz de gelen yili yada giden yili hangisini kutluyorsaniz kutlayin, umarim 2008 hepiniz icin 2007`den daha iyi gecer. Hepinize iyi seneler :)

07`nin en iyi..


Yeni yila girmenin vazgecilmezleridir. Bir onceki senenin en onemli 10 olayi vs. seklinde listeler yapmak. Nba Tv`de yapmis. 2007`nin en iyi 10 hareketi yukarida, ayrica asagida da 2007`nin en inanilmaz 10 hareketi icin link var. Ne fark var derseniz, asagidakiler daha imkansiz yukaridakiler daha guzel. Ayrica 2007`nin en iyi hareketinde yakindan taniyabileceginizi dusundugum bir adam buyuk pay sahibi. http://www.youtube.com/watch?v=8z8hI3-EQI8

Éver Banega


Kanada da yapılan 20 yaş altı dünya kupası 2.si Çek Cumhuriyeti'nin yıldızı Martin Fenin'in yaptığı transferden bahsetmiştik. O turnuvayı kazanan Arjantin'in yıldızı Ever Banega'nın transferinde de sona yaklaşılıyor. 3 Önemli oyuncusunu kaybeden ve yeniden yapılanma çabasında ki Valencia Albelda'nın yerini Fernando Gago'nun gidişiyle Boca Juniors takımının da orta sahasının vazgeçilmez ismi olan Banega ile doldurmaya çalışacak. Yapılan açıklamalar artık pazarlıklarda sona gelindiğini ve 18 milyon euro civarındaki bir ücret karşılığında Ever Banega'nın Valencia'ya transferinin noktalanmak üzere olduğu yönünde. Son dönemde Güney Amerika'dan İspanya'ya gelen genç oyuncuların performansına bakıldığında Banega'yı bir kaç sefer izleme şansı bulmuş biri olarak fena bir transfer olmadığını düşünüyorum açıkcası. Bizim basın Aurelio'yu Valencia'ya gönderedursun, biz de Arjantinli yıldız adayının Valencia performansını beklemeye başlayalım.

Phil O'Donnell

Boyle uzucu seyleri konusmak, yazmak hosuma gitmiyor. Ama burada sporla, hayatla ilgili bi blog tutuyorsak en azindan anmamiz lazim. Dun Motherwell kaptani Phil O`Donnell oyundan alindiktan sonra disari cikarken yigildi ve hayatini yitirdi. Bilmiyorum kacinci oldu, buralarda hincal uluc tarzinda elestirel bi yazi da yazamam cunku doktor degilim hicbir bilgim yok bunlarin nedeni icin ama bir sporcunun genc yasta hayatini kaybetmesi ne kadar uzucuyse, bu olayin saha icinde yasanmasi 2 kat uzucu yapiyor olayi. Asagidaki bbc linkinde kendisi hakkinda yapilan yorumlar var. Buraya yazmak istemedim fazla uzun bir yazi olursa hakkini veremem gibi geliyor. Huzur icinde uyusun O`Donell..

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/m/motherwell/7164618.stm

christmas`ta ne yaptin marcus?

Boyle hikayeleri cok severiz. Christmas aksami Seattle a karsi 10 da 1 saha ici isabetiyle 2 sayi atti Lamarcus Aldridge. Daha sonra saha bosaldi, seyirciler gitti az insan kalmisti salonda: Etrafi temizleyen gorevliler ve sut calisan Aldridge. 3 aksam sonra 21 atti Minnesota karsisinda, 8 rebound 2 blok ve 2 top calmasi da var. Gecen sene Bulls tarafindan 2. siradan secildi, Tyrus Thomas ve Victor Khriapa(adamin ismini yazmak bi dert) karsiliginda Blazers`a gonderildi. Gecen seneki ortalamalarini neredeyse 2 katina cikardi bu sezon, most improved player odulu icin ismi en basta yaziliyor. Gelecek sene Greg Oden`in da gelmesiyle bir cilgin uzun duosu olacaklar ki sormayin. Lamarcus calisiyor, gelisiyor, 17.9 sayi ortalamasi, yuzde 52 civarinda sut yuzdesi var. Tyson Chandler ve daha niceleriyle birlikte Chicago GM`i John Paxson a el hareketi cekiyor.