10 Ocak 2008 Perşembe

kaan dobra ve askimiz

kaan dobra'nın takıma yeni geldiği günlerdi aşkım
off ne alakası var şimdi deyip
dinlememezlik etme, dinle bi kere.
kaan dobra takıma yeni gelmişti.
yalan söylemiyim sanırım antep maçıydı.
maç neredeyse bitmiş.
skor kesindi..
hoca maçın 89. dakikasında oyuna aldı kaan'ı
sahada herkes çok yorgundu.
bi tek kaan, civelek gibi koşuyordu sağa sola.
ben de dahil herkes güler gibi bakıyordu kaan'a.
aa kerize bak aa enerjike bak diye.
ama hoca beğendi kaan'ın performansını
diğer maçta daha çok yer verdi.
bir diğer maçta daha bi çok.
ve bugün kaan dobra, kaan dobraysa
o 89. dakika yüzündendir.
şimdi gelelim sadede.
ben de ilişkimizi kurtarmak için89.
dakikada oyuna girmiş bir oyuncu gibi
koşuyorum, çırpınıyorum.
gör performansımı diye.
sev beni diye...
Umut SARIKAYA

Hedo gol gol gol

Goruntuler nereden sizce? Turkiye milli takiminin bir deplasman maci mi? hayir degil.. Dun Orlando deplasmanda Clippers`i yenerken Hidayet Turkoglu`nu izlemek icin Staples Center`da akin eden Turk grubunun bulundugu kisimdan bu goruntuler. Hido da kirmadi onlari, 28 sayisinin 13`u son ceyrekte geldi 42 dakika oyunda kaldi 7 rebound 7 asisti de ekledi istatistiklerine. All-star gibi oynuyor bu sene Hido, bu ozel ilgi de hak etmedigi birsey degil..

Ivanka Trump

Maniche Inter`de

Eskiden Avrupa`nin buyuk takimlarinin 24-25 yasindan kucuk cok fazla transferinin oldugunu goremezdik, ama futbolun her yondeki gelisimiyle ters orantili olarak bu yas dustu ve gunumuzde buyuk takimlar yetenekli oyuncularin transferlerini daha 17-18 yasindayken bitiriyorlar. Bunun en basarili ornegi Arsenal suphesiz, cok genc yasta satin alip klube soktugu genclerin meyvesini bu sene aliyorlar. La Liga ve Premier League`de isler boyleyken, Serie A takimlarinin biraz daha geleneksel bir transfer politikasi izledigini soyleyebiliriz. Yapiyla alakasi var midir bilmiyorum ama Serie A`nin buyuk takimlarinin daha gencken yildiz adaylarini toplayip bunlara sik sans verdigini soyleyemeyiz. Son sampiyon Inter`in de kadrosuna baktigimizda 24,25 yasindan once takima gelen fazla isim bulamiyoruz. Bugun, bir Arsenal yada Liverpool tarafindan gerceklesse yadirgayacagimiz bir transferi gerceklestirdi Inter. 30 yasindaki portekizli Orta saha Maniche`yi 6 ayligina kiraladi, basarili bir sezon geciren Inter orta sahasindaki sakatlarin(Dacourt, Vieira, Stankovic) coklugu nedeniyle orta sahasina takviye yapma ihtiyaci duydular ve milyon dolarlar dokup orta sahaya genc bir yildiz adayini getirmek yerine Maniche gibi takima hemen uyum saglayip katki yapabilecegini dusundukleri tecrubeli bir orta sahayi yarim sezonluguna kiralamayi tercih ettiler. Sezon sonunda Maniche`nin Inter`de kalacagini sanmiyorum, fotomacta bol bol "Maniche Galatasaray`da" basligi gorecegimizden emin gibiyim yani. Inter`den de onemli bir orta saha transferi bekleyebiliriz bu yaz.

Sam Allardyce a gule gule

gecen gun, skiles in chicagodan ayrilmasi hakkinda yazmistim. Sporlar cok farkli, ortam cok farkli da basligi bile farkli atmaya gerek duymadim. Newcastle United ve Sam Allardyce kontrati karsilikli fesh ederek yollarini ayirdi bugun, ne kadar takiminda istenmeyen zamaninin yildiz adayi varsa toplayip baslarina da eski takiminda basarili olmus hocayi koyup hemen sonuc bekledi Newcastle. Olmadi tabii, cok seviyoruz ya Avrupali`nin biseylerine ozenmeyi takimlar iyi yonetiliyo bilmemne diye, Newcastle da hayatimda gordugum en kotu yonetilen takimdir soyliyeyim burda. Yillardir degismedi bu, hedefleri ne, buyuk takimlar mi, kucuk takimlar mi kendilerini nerede gormek istiyolar bilmeden elde avucta ne varsa transfere doken pazarda ne varsa atlayan toplama takimla da babalara gelen Newcastle hep. Hadi Allardyce`i gonderdiler, yeni gelen teknik direktorun havasiyla 1-2 macta kazanirlar da, sonra ne olacak onu merak ediyorum?

9 Ocak 2008 Çarşamba

Family Guy

Ekranlarin en komik cizgi dizisi, 13 Ocak Pazar gunu 6. sezonunun 8. bolumuyle geri donuyor. Pazartesi sabahi downloadlar acilacak, aksam eve gelindiginde gulunecek..

İngiltere de yabancı

İngiltere de AB dışında oyuncuların oynamasıyla ilgili kuralı bilirsiniz, Reading menajeri buna bir çözümün getirilmesi gerektiğini büyük takımlardaki yabancı üstünlüğüne bir çözüm getirilmesini düşünüyor. Guardian da yapılan ankette ise katılımcıların %67 si Premier League takımlarına her hangi bir kotanın gelmemesi gerektiğini, %33 ü ise gelmesi gerektiğini düşünüyor. Sepp Blatter ise AB ülkesi takımların hepsine bir kota getirileceğini belirtti geçenlerde. 2 gün önce yapılan Chelsea-Everton maçına Mikel in yaptığı hareket sonrası kırmızı kart görmesini Phil Neville yabancı oyuncuların tehlikeli oynamasına bağlıyor. Avusturya lı bir gazeteci son yıllarda Avusturya lı yıldız yetişmemesini liglerinde çok yabancı olmasına ve dolayısıyla gençlerin kendilerini gösterememesine bağlıyor, hani bizim olmasından korktuğumuz şey. Son günlerde Avrupa da yabancılara karşı bakış açışı değişiyor belki de yavaş yavaş kendilerine göre doğruyu bulurlar.

Filip Holosko ya da paralari saymak

Su ana kadar ocak transfer donemindeki tek flas(!) transfer Filip Holosko, Ankaraspor karsisinda ilk 11de bir maca basladi yeni takiminda. Diyarbakir macindaki anlamsiz 45 dakika ve bu mactaki 75 dakikayi toplayip, holosko`nun attigi gole bolerek verilen paranin hesabi yapilacak yarin butun gazetelerde. Burada ise bu 2 saatlik performans ve izleyebildigim manisa maclarindaki holosko ile besiktasin oyununda ne gibi degisiklikler olacagi hakkindaki fikirlerimi sunmaktan ote gitmeyecek ukalaligimin boyutlari. Nobre, Higuain ve Batuhan 3 isim de Bobo`nun yaninda Besiktas`in kullanabilecegi isimler. Ancak 3`unun de ortak ozelligi cok yonlu olmamalariydi. Bobo-Nobre ikilisinde, Nobre`nin dikine gidip sut cekme sikintisi, driblingleri zayif bir oyuncu olmasi rakip defansin Bobo`nun ustune adeta cullanmasini sagliyordu. Ankaraspor karsisinda cok pozisyon buldu Bobo, degerlendiremedi ama ben Marsilya macindan sonra Bobo`nun ne zaman gerekirse o golu atacak bir oyuncu oldugunu kanitladigini dusunuyorum. Holosko ile birlikte sahada olduklari zaman 2 tane adam eksiltebilen forvete karsi rakip defansi diger olasi forvet ikililerden cok daha buyuk sikintiya sokacaklari garanti, hatta 2. yarida besiktasin kullanacagi penalti ve frikik sayisinda dramatik bir artis olmasi bile muhtemel. Holosko`nun bana gore takima getirecegi ikinci en buyuk katki ise Besiktas`in sene basindan beri belki de en buyuk sikintisi olan mac koparma yonunde olacaktir. One gectikten sonra 3`e 2, 2`ye 1 gibi kolay pozisyonlari bireysel yetenekleri zayif olan oyunculari yuzunden fazla degerlendiremiyor maclari da bir turlu koparamiyordu ama Holosko`nun bir tane ozelligini soyleyecek olsak genis alandaki basarisini soylemeliyiz, onun da bu alanda besiktasa cok seyler katabilecegi ortada. Benim gorduklerim ve dusunduklerim Holosko`nun besiktas hucumunu bir ileriyi seviyeye tasimak icin yeterli ozelliklere sahip oldugu yonunde. Simdi yarin buyuk ihtimalle Holosko `muhtesem` ilan edilecek, kotu oynadigi ilk hafta da "bu kadar para bu adama mi verildi" diye koseler yazilarla suslenecek. Sadece oyuncunun yeteneginden ibaret olmuyor performanslar, cok fazla degisken var. Bu yazi diger degiskenlerinde optimum oldugu bir ortamda Holosko`nun yeteneklerinin Besiktas`a neler katabilecegi hakkindaki goruslerimden ibaretti, oturup olaylarin nasil gelisecegini izlemekte futbolun asil keyfidir..

8 Ocak 2008 Salı

Bilal abi chelsea yolunda

Arsenal`de forma bulmaya basladiginda 18 yasindaydi Anelka, 20 yasindayken -premier ligin en iyi genc oyuncusu odulunu aldiktan sonra- 22 milyon sterlin gibi rekor bir ucretle Real Madrid yolunu tuttu. Kariyeri boyunca teknik direktorleriyle, basinla herseyle sorun yasayan Anelka`nin dususu de burada basladi. daha sonra sirasiyla basarisiz PSG, Liverpool ve Manchester City maceralarinin ardindan ulkemize gelip Fenerbahce`de bir sezon yarim yamalak oynadi, 2. sezon hic ortalarda gorunmezken "yetenekli ama sahaya yansitamiyor" sifatli yitik yildizlari hayata dondurmesiyle unlu Bolton Wanderers tarafindan satin alindi. 2 sezondur Bolton`daki performansi muazzam Anelka`nin, tekrar milli takimin yolunu da acti bu ona ve simdi Anelka kariyerini tekrar toparladiktan sonra 2. buyuk transferini yapmak uzere. Bugun bazi kaynaklarda Bolton`un chelsea`nin ilk teklifi olan 12 milyon sterlin i reddettigini okudum. Su dakikadan sonra Chelsea`ye gitmesine kesin gozuyle bakiliyor. Chelsea bu sonucta teklifi yukseltecek ve Anelka`yi renklerine baglayacaktir. Bolton da Anelka alternatifi yeni hayata dondurulecegi yildizi coktan secti, Javier Saviola. Yani bu transferler gerceklesirse, Ingiltere ligini takip edenler icin 2 yeni heyecan olacak. 20 yasinda biraktigi yerden tekrar baslayan bir Anelka ve Bolton`da kendini tekrar gostermek icin cabalayan bir Saviola. Bolton`un ne yapip ne edip Saviola`yi kendine getireceginden emin gibiyim aslinda, adamlar bir sekilde beceriyorlar bu isi. Anelka icinse biraz daha kotumser bakiyorum, tam bir yerde kendini gostermis ve tekrar 1 numarali adam olmusken bir rekabetin icine girecek, tekrar bir dusus yasamasi da bu sefer kariyerini daha ciddi yaraliyabilir. Sonuc itibariyle, su dakikada gerceklesmesini istedigim 2 transferi sorsalar bunlari soylerim, her yonden heyecan getirecek premier league e.

7 Ocak 2008 Pazartesi

Levan Kenia

Levan Kenia Lokomotiv Tblisi oyuncusuydu, Gürcü oyuncu 16 yaşında milli oldu şu an 17 yaşında ve Schalke ile 2012 yılına kadar sözleşme imzaladı. 18 ine kadar genç takımda oynayacakmış. Balkan futboluyla beraber gelişim içindeyiz ama genç oyuncuları pazarlayamıyoruz, bakın adamlar Balkanları aşıp bizi geçip Gürcistan dan adam transfer ediyorlar. Doğu bloğu ülkelerinin genç oyuncuları birer birer Avrupa ya gidiyor. Bu oyuncuların hepsi yıldız olmuyor tabi ama kendi ülkelerinde kalmaktan iyidir bence.

Hana Soukupova

6 Ocak 2008 Pazar

Alves e 14M €

Man. City Herenveen in oyuncusu (yıldızı demiyorum bak) Afonso Alves in transferini 14M € a bitirmek üzere. Oyuncunun İngiltere de oynamak istemesi de işleri kolaylaştırıyor tabi. Alves 31 maçta 35 gol atmış. Alves İngiltere de tutunabilir mi bence o kadar yetenekli değil, iyi bir oyuncu olabilir ama Hollanda dan geldiği gibi bir Nistelrooy olamaz. Eriksson ayrıca Podolski ve Fred le de ilgilendiklerini söylemiş. Alın Fred i oynatın ne gerek var Alves e patlıcak o adam. Podolski nin de bi numarasını görmüş değiliz daha, takımda yıldızların arkasında kaldı sakatlıktı falan. Bu yarı oynaması lazım toparlanması için o da zor.

Benitez in içine doğmuş


İlk 3 le aramızdaki puan farkı açılıyor. Sene sonunda gitmesi olası Benitez in bu sözler Liverpool Şampiyonlar ligini alsa da ligde uzun süredir şampiyon olamıyor ve bu da taraftarları memnun etmiyor haliyle. Sene sonunda gönderileceğini düşünenen Benitez bari FA cup ı alalım diyor. Bunu da takım sahipleri için yapmayacağını da belirtiyor. Avrupa da başarıya ne kadar doyarsanız doyun, ligde başarı gelmedi mi olmuyor, bakın adamı yollıcaklar yerine geçcek kişi için yine Mourinho nun adı geçiyor.

Glen Davis : big baby

fenadir baby shaq vakalari. cok turedi bunlardan, Glen Davis de onlardan biri. Fena bir kolej kariyeri yok Davis`in, Tyrus Thomasla birlikte Final Four a soktular LSU`i ancak yari finalde elenirken etkisizdi. 35. siradan secildi Sonics tarafindan ve etkisiz eleman olarak Ray Allen takasinda Boston Celtics`e gonderildi. Ancak dun aksam Boston, daha once kendilerini yenmeyi basaran 4 takimdan biri olan Detroit karsisinda kotu durumdayken pek de etkisiz eleman degildi. Son ceyrekte Boston zor anlar yasarken Glen Davis`in inanilmasi guc 16 sayilik performansiyla one gecip maci kazandilar. Sadece benchi yuzunden elestirilen Boston, bu sene sikisik giden cogu macta benchinden muazzam katkilar alarak maclari cevirmeyi bildi. Davis`in hatiri sayilir bir nba oyuncusu haline gelmek icin gelistirmesi gereken cok yonu var suphesiz, ancak Celtics benchi dusunulenden %200 iyi oynamaya devam eder ve big three den 1`i veya 2`sinin etkisiz kaldigi her macta benchten iyi performanslar gorurse Chicago`nun 72-10 luk rekoru gidebilir gibi duruyor.

paul on nash

"I said, 'Coach, let me play the whole game, he said 'you`ll need a break' but i convinced him that i could do it" Chris Paul
Chris Paul - Steve Nash eslesmesi, dun gece New Orleans Phoenix`i deplasmanda yenerken en cok dikkat ceken eslesmeydi suphesiz. Yeni jenerasyonun en iyi gardiyla su anda nba in en iyi gardi olarak gosterilen adam karsi karsiya geldi. 48 dakika-macin tamami- sahada kaldi Chris Paul, 28 sayisinin 14`u son ceyrekte. Son zamanlarda izleyebileceginiz en keyifli maclardan biriydi, Kobe`nin bir macta 80 atmasi nasil zerre keyif vermediyse Chris Paul`un takimina maci kazandirmak adina verdigi bu muthis savas o kadar keyif verdi. Cok seviyoruz Paul`u cook.