26 Ocak 2008 Cumartesi

daha maç oynanmadı


Namibia lı oyunculara grubun son maçı olan Gine maçını kaybetmeleri için kişi başı 15,000€ teklif edilmiş, Namibia nın federasyon başkanı diyor bunu, yine aynı teklif Benin in teknik direktörüne de yapılmış daha turnuva bitmeden bunların açığa çıkması güzel de bu kadar fazla şike teklifi kafaları karıştırıyor, her sene kazananın favori olduğu turnuvada daha öncelerden de şike olmuştur bence, çünkü Mısır paralı insanların memleketi tabi o kadar parayı bol bulunca Afrika kupasına yatırmak istemiş olabilirler geçmişte en çok kazanan ülke olarak, ayrıca Afrika lı oyuncuların ve halkın çektiklerini hepimiz biliyoruz parayla orada barışı getirebilecek tek olay olan futbolun suistimal edilmesi normalden daha fazla ceza alınmasını gerektirir. Afrika futbolu da masumiyetini yitirirse artık futbol parası bol olanın başarılı olacağı bir spor olacak, olmasın önüne geçilsin.

Preston Shumpert

dun besiktas cola turka mutlu aku selcuk universitesi ile oynarken laubaliyeti yuzunden isleri zora zoktugunda takimi ipten alan isim oldu preston shumpert. ne rengarenk bir kariyeri ne de cok spektekular hareketleri yok shumpert`in ama bu sezon neredeyse butun maclarini izledigim besiktas cola turka kadrosuna bakinca takimin bu iyi durumunda en buyuk pay suphesiz shumperte ait. avrupaya gelisi oldukca ilginc shumpertin, kolejde senior sezonunda syracus formasiyla normal sezonun yarisi gecildiginde takimini ncaa turnuvasina goturmek icin sirtlayan ve seneye de nba draftinde secilmesi beklenen bir preston shumpert vardi. syracus 16 mactan sadece 2sini kaybetmisti ve shumpert 7 kez 30 sayinin ustune cikarak takimini sirtliyordu. ancak takim arkadasi deshaun williams ile mac icinde ettigi kavga buyuk olay olunca takimin huzuru ve disiplini kacti, syracus da kalan 15 macin 9`unu kaybederek ncaa`e gitme sansini yitirmis. shumpert`te boylece nba scoutlarinin gozunde fena bir sutor degil ama problemli kisilik`den oteye gidememis oldu. 2 sene italya ve fransa 2. liglerinde basketbol oynadiktan sonra kendini gosteren shumpert buradan italya`nin buyuk takimlarinda yer bulan bir oyuncu oldu sirasiyla livorno, armani jeans milano, climamio bologna ve son olarakta benetton treviso formasi giydi. bu sene basinda besiktas cola turka tarafindan transfer edilirken benchten gelip skora katki yapacak duz bir sutor olarak dusunulmustu ancak sezonun geride biraktigimiz kisminda kesinlikle sahada top eline en cok yakisan yada en spektakuler hareketleri beklediginiz oyuncu olmamasina karsin akilli basketbolu ve sogukkanliligi ile takimda fark yaratan isim oldu. tam bir nba oyuncusu gibi oynuyor shumpert, daha bir kere bile heyecanlanip yanlis bir tercih kullandigi gormedim kendini iyi bilen ve 3 sut ardarda kacirsa bile 4.yu yine ayni rahatlikla atabilen bir oyuncu. ust seviyedeki konsantrasyonu ve olgun oyunu tam bir nba oyuncusu kalibresinde, su yasindan sonra besiktas cola turka`da begenilip nba`e gidebilecegini sanmiyorum tabii. sezonun kalaninda besiktasi sirtlamaya devam eder gibi duruyor shumpert, iyi de eder..

geri don geri don..

Lakers 105 - Mavericks 112
Bynumsuz 5. mac, 3. maglubiyet.. Kobe ne kadar ugrasirsa ugrassin, Bynum olmadan Subattaki dogu turnesi Lakers`in basina bela olacak gibi duruyor.

smush parker

undrafted oyunculardan bahsetmis backboard, o yazi mesela gecen sene yazilsa smush parker ismi de kesin olurdu orada. draft edilmeyen, daha sonra yunanistan`in aris takiminda kendini gosterip nba`e donen ve 3. gard diye gittigi lakersta 2 sene 30 dakikaya yakin sure alip takimin point guardi olan smush parker.. gecen sene 4. phoenix macinda son saniyede nash`in elinden topu caldiginda neredeyse kahraman ilan edilmisti kendisi, sene basinda 2 seneligine 5 milyon dolarlik kontrati aldi miami`den. ne kontratlar var nba`de, bu pek bisey degil aslinda da onun bile ustune yatti adam, sezona kotu basladi butun miami takimi gibi daha sonra bir park gorevlisine saldirdigi gerekcesiyle hakkinda acilan davalar falan, kadro disi kaldi parker. once trade edeceklerini soylediler de, kimse yanasmadi tabii bu trade e. su anda kadroda fakat 1 dakika bile sure almis degil kasim ayindan bu yana. miaminin yapacagi ilk tradein bir kosesine ilistirilmek icin bekliyor kendisi, lakerstaki 2 basarili sezonun ardindan nba`deki yukselen degerlerden biri olarak gosteriliyordu parker, simdi 2 seneye avrupaya doner gibi duruyor. zaten adam olsa phil jackson bir sekilde takimda tutardi onu(ahmet cakar cumlesi), sokakta isim yapmislardan smush parker. 10 seneye kimse hatirlar mi ismini, orasi belli olmayanlardan.

25 Ocak 2008 Cuma

All-star starters


Oylamalar bitti ilk 5 ler açıklandı Çin in fendi Kobe yi yenemedi, Batı da en çok oyu Kobe alırken 2.Carmelo onu 11000 oy farkla Duncan onu da 3000 oy farkla Yao takip ediyor, son isim McGrady yi son anda geçen Iverson, Doğu da kullanılan oy belli kişilere gitmiş gibi, Kobe nin aldığı oy 2milyon iken, Garnett 2,4, LeBron 2,1, Howard 2,06 milyon oy almış, onlardan sonra Wade ve Kidd geliyor, dikkat çeken bir kaç şey var mesela Ji Yianlian doğuda forvetler arasında en çok oy alan 5. isim 450bin oyla Pierce tan 125 bin az oy almış, bütün sezon sakat olmasına rağmen Arenas Billups ı, Hamilton ı geçip 800bin oyla guardlar arasında 5. olmuş, Chris Paul 563bin oy alarak batıda guardlar arasında 5. olmuş bu senede olamazsa NBA in ayıbı olur, Hidayet ki bu sene hakediyor oylarla giremeyeceği belliydi 301bin oyla 7.olmuş doğu forvetleri içinde Mehmet in şansı çok az hem aldığı oy bakımından hem de bu seneki performansı, sakatlık falan olmazsa çıkacak beş ler bunlar ama sakatlık illa olur bize de Hidayet all-star olsun demek düşer.

24 Ocak 2008 Perşembe

bu blogu okurken dinlenecek...

blog daha fikir asamasindayken muzigin cok daha onemli yeri vardi ancak hayata gectikten sonra itiraf etmek gerekirse gereken onemi veremedik. muzigi buraya koymak, resim yada yazidan daha zor ve ugrasli bir is cunku. ne idugu belirsiz youtube linkleriyle kisitli kalmistik ve siteyi bunlarla doldurmak istemiyordum acikcasi. o nedenle sadece ehh eytere bea dedigim anda koydugum 1-2 sarkiyla kisitli kaldi sitenin muzige yonelimi. ancak simdi degisik bir cozume gittik, sag taraftaki sutunun en ustune bir playlist koyduk efendim an itibariyle. ismi de blogu okurken dinlenecek sarkilar, her hafta yada olmadi 10 gunde bir 5 sarkiyla yenilemektir planimiz kendisini. yeni sarkilari da bir postla taclandirmak. ilk 5 sarkiyi, aslinda daha once de bahsettigimiz sarkilardan sectik. blogun soundtracki olsa o olur dedigimiz primal scream - loaded ile basliyor liste. haftada en az 2 kere dinliyip, bi sakin bi rahatla diye kendime hatirlatmak icin dinledigim radiohead - no surprises la devam ediyor. fazla hizlanmadan ama bayilmadan mark knopfler - boom like that kafadan dinlenmesi gereken bir sarki. hep ayni tur olmasin diye, daha once bahsettigimiz yine hip hop in krallari public enemy`den black is back ve son olarak yine diger sarkilardan biraz daha degisik, bizi biraz daha genc gosterecek dredg - ode to the sun ile son buluyor liste. haftalar gectikce daha olgunlasir bu liste ve muzik konusunda da size 1-2 secenek sunabiliriz umarim.

love is.. #3

kelimeleri yetersiz birakandir.

mavi siyah

adana`da bulunmuslugum yoktur daha once, persembe gunu oglen vakitleri yeni kalkmisim televizyonu aciyorum. mavi siyah cubuklu formali takimla, vestel manisaspor oynuyor. maci sanki telefon yardimiyla ozturk pekin anlatiyor, telefona bir garezim yok tabii ki ama ozturk pekin nedeniyle isimler uzerinden analiz yapmaya cesaret edemiyorum, cunku genelde yanlis soyluyor. formasi ustunde sponsor olmayan takim, 5 milyon euroya holoskoyu satan takimla oynuyor. tribunler dolu, insanlar ayakta. mavi siyahli takim ayaga top oynuyor, sahadaki tum oyunculari mucadele ediyor kesinlikle. mac bitiyor 2-1 kazaniyorlar, daha once adana`da bulunmuslugum yoktur ama mutlu oluyorum. ceyrek finaldeler, futbolcular seyirciyle butunlesiyor. haftaya genclerbirligi kimle oynuyor, kac kisi seyredicek bilen var mi?

Ana Ivanovic


hani youtube`da sacma sapan videolar yapiyorlar ya, romantik bir sarki caliyo ve sacma sapan bi kizin resimleri slide show seklinde geciyor. ana ivanovic icin rica ediyorum o arkadaslardan bi tane, arkadan erkin baba soylesin "asik oldum galiba yavastan.." diye.

tenis izlemiyoruz dediysek..

tamam tenis izlemiyoruz dedik ama, avustralya acik finalinin adi maria sharopova-ana ivanovic olunca ilgi cekiyor tabii. tsonga diye bi adam nadal`i sahadan silmis, 3-0`la gecmis yoksa teniste de mi devsirme fransizlar on plana cikicak zerre umrumda degil. ben bayanlar finalini en rahat hangi kanaldan izliyebilirim onu arastiriyorum, sharapova daha yetenekli ivanovic daha guzel. ivanovic`i destekliyoruz yani sonuna kadar.

evliysen balayina, pivotsan phoenix sunsa

dun aksam al jefferson 39 atinca phoenix`e karsi, birden butun pivotlarin bu adamlara patladigini fark ettim. bogut`u adam ettiler, bynum bu sene playoffta karsilasirsak yakarim mesaji verdi, mehmet okurun kariyerini kurtardilar, dwight howard super starligini tescilledi.. hepsi de phoenix suns`a karsi. bi kere yao ming`i 12 sayida tutmuslar basarili denilebilecek bir performans olarak diger maclarin hepsinde pivotlar ortalamalaranin ustunde oynuyor phoenix`e karsi. hizli oyun run and gun falan guzel seyler tabii de, pivot demek iyi oynadigi zaman %50yle sayi bulan adam demek, pivotlar boyle atmaya devam ederse phoenix`e karsi onlari ne nash kurtarabilir ne de run and gun ben de atarim star gazetesi basligimi, utanmadan ve sikilmadan.

Nell Mc Andrew


23 Ocak 2008 Çarşamba

Undrafted stars


2008 draftına ülkemizden 2 oyuncu (semih erden, ömer aşık) katılacak, drafta katılmak, yüksek sıralardan seçilmek, iyi bir takıma gitmek güzel bir olay, ondan sonra başlıyor oyun, draft ta iyi bir yerden seçilmek yetmiyor. Mesela önümüzde bir Kwame Brown örneği var ki 1.sıradan seçilip kendini geliştiremeyen en kötü 1. sıra seçimidir. Hiç seçilemeyenler var bi de, bazıları bir sene Avrupa da oynayıp tekrar scout ların gözüne girerek kontratı kapmışlardır, bunların bazıları direk Avrupa lıdır 25 yaşlarından sonra giderler. Undrafted olarak bildiğimiz en ünlü oyuncu Ben Wallace tır. Ben Wallace draft ta kendine yer edinemesine karşılık o sene İtalya da bir ay oynadıktan sonra Washington kontrat önermiş ve nba kariyeri başlamış, bir diğeri Bruce Bowen 93 draft ına girmiş fakat seçilememiş sonra Fransa ya arada CBA takımlarından Rockford Lightning e sonra tekrar Fransa ve şubat 97 ilk nba deneyimi, Miami Heat 10 günlük kontrat önerir, Bowen 1 maça çıkar 1 dakika oynar ve 1 blok koyar. Sonraki sezon Boston la kontrat imzalar ve nba kariyeri başlar, Udonis Haslem Atlanta onu seçer ama 136 kilodur ve sezon öncesi dönemin sonlarına doğru kadrodan çıkarılır, o da Bowen gibi Fransa ya Chalon a gider orada 16.1 sayı, 9.4 reb ortalama tutturur ve 31 kilo verir nba yaz ligine girer ve Miami kontrat önerir, liste uzar gider Boykins, Raja Bell, Chucky Atkins, Mike James, Matt Carroll, Andres Nocioni, Brad Miller, Jorge Garbajosa bunlar undrafted oyuncular bu sene Navarro falan da girdi bu listeye İbrahim var tutunamadı o ayrı. Bir çok gencin rüyasıdır nba de oynamak, hırs bunun için en gerekli şeydir.

dunk contest 2008

all star cumartesinin en merak edilen ve en eglenceli organizasyonu suphesiz smac yarismasi. daha once bir cok isim atilmisti ortaya sean williams ve nick young gibi ancak nba resmen acikladi katilanlari. Orlando`dan Dwight Howard, Toronto`dan Jamario Moon ve Memphis`ten Rudy Gay Minnesota`li son sampiyon Gerald Green`in elinden unvanini almaya calisacaklar. Bu yarismada yapilan smaclardan cok popularite biraz daha onemli gibi, gectigimiz yillarda en guzel smaclar degilde en seyirciye oynayan smaclar kazandi hep. nate robinson iguodala faciasindan sonra gecen sene de dwight howard`a ayip edilmisti. bu sene howard`a yapilan hata telafi edilir ve howard kazanir diyorum ben, kendisi de potayi optugu bir smac uzerinde calismaktaymis orlando magic yonetimi tepki gosterse de.. hatta bi kere de buna calisirken dudagini yardigi soyleniyor. diger isimlere gelicne rudy gay baya yalvarmisti girmek icin ondan birseyler beklenebilir, jamario moon cekildi cekilmedi katildi katilmayacak cok dendi ozel olarak hazirlanmaya vakit bulmus mudur bilemiyorum, toronto nun yeri de cok garanti olmadigindan onemli maclari var ne yapacagini en kestiremedigim adam o. son olarak gerald green, minnesota da gece gunduz calisiyordur heralde unvanini korumak icin. zira minnesota dolaylarinda yapacak baska is yok gibi bu sezon. suphesiz yine eglenceli gececek, yine sona birakilacak ve yine cumartesi gecesi ayakta olmamizi saglayacak 2008 smac yarismasi, favorim de dwight howard`dir.

carter gider mi?

sezon basindan beri new jersey`in her kotu serisinin ardindan saga sola trade ediliyor carter. okumadigim senaryo kalmadi. en son gozde de new york ile olasi bir trade, randolph-carter. basina baksak oldu bitti kac kere randolph valizleri topladi carter isiah thomas`in elini optu falan ama pek olasi bir trade gibi gozukmuyor. new york`u biliyoruz da, new jersey yonetiminin az biraz da olsa kafasi calisiyordur. bu trade senaryosunun ortaya atilmasinin nedenleri de sunlar kisaca : new jersey artik ellerindeki 3 super star`in big three olmadiginin farkina varmis durumda, kidd gibi etrafindakileri oynatan bir adami koysaniz bile basarili olamiyacak 3lu yildiz kombinasyonlari varmis demekki bu ligte. pota alti en buyuk sorunlari, randolph ta oyle yada boyle her aksam istikrarli rakamlara ulasan bir uzundur bu ligte. new york tarafinda da takasin nedeni bu olabilir, yillar sonra iyi ve istikrarli bir sezon geciren bir oyuncuya sahipler. onu hemen gonderip kendini bulamayan bir superstarla degistirmeleri lazim, takimin kimyasini bozabilir!.. Bir takim icin iyi biri icin kotu yada ikisi icin iyi bir cok trade gorduk ama bu iki takim icin de kotu olabilecek ender tradelerden biridir dusununce. Cunku ne New York`a baska bir kolpa superstar lazim ne de New Jersey`e o hizli basketbola ayak uyduramiyacak ve savunmada aksayacak bir uzun. Carter`i illa gondermek istiyorsa New Jersey`in yapacagi en mantikli hareket bir an once Charlotte`i playoff takimi yapmak icin hirsli bir sekilde acele hamleler yapan ve her hiyara bir avuc tuz alip kosan Michael Jordan`i Morrison+Mohammed+Draft pick gibi bir tradele kandirmak olur. Biraz fantastik ama Carter`i yollayip zarar etmeyecegi bir trade ancak boyle oluyor. Belki bir Ben Wallace-Vince Carter trade`i olabilir ancak onun sonuclari da 2 taraf acisindan oldukca belirsiz gozukuyor.

Cat Stevens Şarkılı Turkcell Reklamı


Reklam filmi de var, Turkcell'inki daha güzel sanki. Turkcell 12. adam öğesine yüklenip Kent reklamı tadı yakalamaya çalışmıştı, Çinliler'inki daha çok milyarlık Çin nüfusu konulu gibi geldi bana. Başta Turkcell Adidas'ın reklamını çalmış sandım ama ne yazık ki öyle değilmiş. Turkcell reklamı daha önce çekildiği için Sinan Çetin'in yavşak oğlu ve Nil Karaibrahimgil'e soktğum lafları silmek zorunda kaldım. Buradaki gibi iki ülkenin karşılaştırılması falan da yapılabilir tabi ama, çok sevmiştim ben soktuğum lafları pek keyfim kalmadı.

22 Ocak 2008 Salı

derek fisher

ulkemizde buyuk basketbol maclarini izleyen cogunlugun tutumu sudur, sadece onemli maclari izlerler ve cok bildiklerini zannederler. hadi euroleague yada turkiye ligi neyse de nba 3-5 final macini 6-7 tane de buyuk oyuncuyu seyrederek fikir sahibi olmak icin fazlasiyla uzun bir maraton. bu nedenle de fisher denince ilk akla gelen sey, bati finalinde san antonioya 0.3 saniye kala attigi baskettir. fisher`in bir sucu yok aslinda, san antonionun cift senelerde kaybetmesi lazim bir sekilde. oyunun kurali gibi birsey oldu bu. herneyse, bu derek fisher 0.3 saniye kala atilan sansli bir uclukten cok fazlasini hak ediyor bir oyuncu olarak. iyi savunmaci, iyi bir sutor ve kesinlikle yeterli duzeyde bir oyun kurucu fisher. gecen sene playofflarda kizinin ameliyati nedeniyle cikamadigi golden state macinda deron williams faul problemine girip, 3. gard da sakatliktan sonra evinden cikip gelmis ve maci kurtaran adam olmustu. bu sene basinda da goz kanseri olan kizinin tedavisi icin, utah`la olan babalar gibi kontratini yirttip atti hic dusunmeden ve cok daha az bir ucrete lakers`a geldi. armut los angeles basini bunu bile elestirdi ama beklenenin ustunde oynayan bir lakers varsa bugun belki de en onemli nedeni fisher gibi istikrarli bir garda sahip olmalidir 3 sene sonra. iyi bir oyuncu, kesinlikle iyi bir baba ve bu kadar yetenekli ama sorumsuz sporcunun oldugu bir ortamda bana gore her takimda kendine yer bulabilecek bir oyuncu. simdi nelson la arroyo yu toplasan, bir fisher ediyor mu orlando da? bunu cevaplasinlar bana.

1958-02-06


Pek çok Man. United taraftarı bu tarihi hatırlamak istemez kuşkusuz. Tarihe Münich Air Disaster diye geçmişti o olay. İngilizlerin Avrupa da katıldığı ilk turnuvada United 56-57 de yarı final oynar, ve efsane Real Madrid e yarı finalde elenirler o takıma Busby Babes derler hem teknik direktörün adı Matt Busby dir ve takımın yaş ortalaması oldukça düşüktür, sonraki sene 57-58 Red Star maçı için o zamanlar riskli olmasına rağmen uçak kullanırlar. Red Star la 3-3 berabere kalırlar ama toplamda 5-4 lük üstünlükleri vardır. Dönüş yolunda United oyuncusu Johny Berry pasaportunu kaybeder ve Münih e zorunlu iniş yapar. İngiltere ye gitmek için kalkışa hazırdır herkes, pilot iki kez kalkmayı dener ama motor arızasından kalkamaz, üçüncüyü dener uçak yeterli yüksekliğe ulaşamaz ve havaalanın çevreleyen çitleri kırar, boş bir eve girer. Kazadan sonra 7 United oyuncusu olay yerinde hayatını kaybeder, Duncan Edwards 21 Şubat ta yaralarından dolayı ölür, şimdi 50. yılını anmak için hazırlıklar yapıyorlar, Şubat taki Manchester derbisinde United özel bir formayla çıkacak, reklamsız forma numarasız forma maçtan sonra veya önce satılmayacak, City ise reklamsız bir forma ve siyah kol bandıyla çıkacaklar. Maçtan önce bir dakikalık saygı duruşu yapılıp yapılmayacağı konusu belli değil çünkü bu karara rakip takımın taraftarları saygı duymayabilirmiş, yazıyı Futurehead in bu olay için yazılmış News and Tributes şarkısının bir bölümüyle kapıyorum.
Cut down in their prime,
In silence, on that day,
February 58, they got what they need,
From Belgrade and back home to sleep.

Love Is... #2

bir önceki sezon 8 maçın 8'inde de yenildiğiniz rakibinizi, son saniye basketiyle yenmektir..

21 Ocak 2008 Pazartesi

Holly Brisley


asansor


  1. Ilk once, sizi 2.ligten cikaran onlar degilmis gibi butun oyuncularinizi ve teknik direktorunuzu gozden cikarmaya hazirlamalisiniz kendinizi. Onlar 1. lig icin asla yeterli degildir.
  2. Eger butcenize gore bir teknik direktor bulamazsaniz, guvenmediginiz halde guven mesajlari vererek sizi 1. lige cikaran teknik direktorle ilk kotu sonuclardan sonra kovmak uzere yola cikmalisiniz.
  3. Futbolcu transferleri icin en guvenilir yol, simsarlardir sizin icin.
  4. Lige basladiniz, kotu sonuclar geldi ve beklenen oldu teknik direktor kovuldu. Hemen Turkiye`de 90 tane takim calistirmis hicbirine de birsey katmamis, senelerdir kume dusmeye oynayan takimlarin terli antrenorlerinden biriyle anlasacaksiniz.(Umit Kayihan`la baslar bu liste Yilmaz Vural`a uzanir..)
  5. Siz teknik direktorunuzu sectikten sonra, digerlerinden issiz olanlar lig tv yorumculuguna devam ederken, bi tarafinda killar kadayif olmus 9 aydir idman yapmamis topculari tecrubeli golcu, kurtarici oyuncu sifatiyla kalan son paralarinizla takima katacaksiniz.
  6. Bu yeni sistem de ise yaramadiktan sonra, bu kurtarici sifatli futbolculari ellerindeki cekler karsiligi serbest birakip, daha once iyi futbolcu olan ama teknik direktorluk tecrubesi olmayan bir futbolcu eskisini genc teknik adam sifatiyla takimin basina koyacaksiniz.
  7. Son 10 hafta iddiasi kalmayan takimlarla yaptiginiz 8 macin 5`ini kazanip 1 beraberlik alacaksiniz. Daha sonra "kisitli imkanlarla ve genc bir kadroyla iyi mucadele ettik ama ancak bu kadar oluyor." tadinda bir demecle tipis tipis geldiginiz lige geri doneceksiniz.

Love Is...


Bir önceki sezon playoff oynayamamış takımınızın ligin 4. sırasında bulunmasıdır...

zeki ama calismiyor

242 nba oyuncusu arasinda yapilan ankette yeteneklerinden en az faydalanan oyuncular sorulmus. Kwame Brown %17`yle bas sirada, hadi adam hicbirseyden faydalanamiyor orasina kimse birsey diyemez de bu adamin ne yetenegi var ben onu anlayamiyorum senelerdir, Jordan gitti 1. siradan secti herkes ustune titriyo ama adam gordugum en kotu savunmacilardan biri, ustelik surekli sakat. Simdi Bynum`un sakatliginda Lakers`ta sure almaya basladi, pota alti savunmasi direk coktu adamlarin. Bu aksam Denver`da patlatirsa Lakersa sasirmasin kimse, hadi bi Nikoloz Tskitishvili vardi idmanlarda cok iyi oynar maca yansitamaz falan derlerdi, John Salmons pre-season maclarinda harika oynar sezon baslayinca hicbirsey yapamaz(gerci bu sezon duzeltti bunu) da bu Kwame Brown`un hicbir numarasini goremedik. 7 sezon oldu nerden baksan.. Anketin tam listesi asagida :

Kwame Brown, Lakers C...... 17%
Tim Thomas, Clippers F...... 10%
Eddy Curry, Knicks C...... 7%
Vince Carter, Nets G...... 6%
Darko Milicic, Grizzlies C/F...... 5%
Tracy McGrady, Rockets G...... 4%
Darius Miles, Trail Blazers SF...... 4%
Stromile Swift, Grizzlies C/F...... 3%
J.R. Smith, Nuggets SG...... 3%
Gerald Green, Timberwolves G/F...... 2%

20 Ocak 2008 Pazar

sevinme!..

Yılın takımı yılların takımı


Uefa bu senenin en iyi 11 ini açıkladı. İsimleri şöyle Casillas, Dani Alves, Nesta, Terry, Abidal, Cristiano Ronaldo, Gerrard, Kaka, Seedorf, İbrahimovic, Drogba teknik direktör Sir Alex Ferguson. Bu kadroya geçen seneden girebilen 2 oyuncu Gerrard ve Kaka, 2005 ten girebilen ise sadece Gerrard, bu kadro sanki her oyuncu bir kere seçilcekmiş gibi hazırlanıyor ilginç, burda olup haketmeyen, olmayıp hakeden oyuncular var. Mesela Messi yılın futbolcusu adayı oldu ama bu kadroda yok, en çok göze çarpan oydu, ama bir Palop olmazmıydı kalede, ya da büyük çıkış yapan Ribery de yok olmayabilir kimse birşey diyemez. Bir de sizinle gelmiş geçmiş en iyi kadroyu paylaşmak istedim
Kale:Yashin, Savunma: Maldini, Moore, Carlos Alberto Orta saha: Cruyff, Platini, Beckenbauer(c), Maradona Forvet: Puskas, Pele, Eusebio TD: Mario Zagallo yedekleri de yazıyım hatta Kale:Banks, Savunma: Passarella, Baresi, Nasazzi Orta saha: Charlton, Kocsis, Zidane, Garrincha Forvet: Gullit, Di Stefano, Best şahane bence.

Alo İçki



http://www.aloicki.com/ isimli bir site var. İstanbul'un her yanına siparişinizi iki saat içerisinde ulaştırıyorlar. Fiyatlar bildiğimiz Tekel fiyatları. Ben benzin parasını düşünüp tırstım, bu fiyata satıyorlarsa kesin bir pislik vardır diyip ısmarlayamadım. O yüzden hizmetle ilgili yorum yapamayacağım. Benim tahminim içki gemisi falan soymuşlar ellerinden çıkarmaya çalışıyorlar. Maçtan önce pizzasını söyleyip bakkala inmeye üşenenler için müthiş bir imkan. Bu arada alkol mvpleri bile şebek edebiliyor(adam alman üstelik), aman dikkat.