5 Şubat 2008 Salı

6+5 e doğru


Henüz proje aşamasında ama hayata geçecek gibi duruyor. Bu TFF den değil FIFA dan ama bütün dünya klüpleri için. Takımlar maça 6 yerli oyuncuyla başlıcak ve en fazla 11 yabancı oyuncu 18 kişilik kadroda yer alacak. Ama dikkat çeken bir cümle var "a club team must start a match with at least six players that would be eligible for the national team of the country in which the club is domiciled" yani bulunduğu ülkenin milli takımında oynayabilecek durumda olan oyuncular yerli sayılıyor, bu durumda en basitinden Mustafa Doğan yabancı statüsünde sayılacak. Ama Lincoln Türk olursa yerli statüsünde olacak. 6+5 kuralını hayata koyma nedenleri ise son senelerde takımlarn çok yabancı oyuncu transfer etmesi, genç oyuncuların motivasyonunu kaybetmesi, takımların kimliklerini kaybetmesi gayet mantıklı nedenler, böylece Avrupa da ülkemizi yeterince temsil edemiyoruz diyen takımlar kalmıcak, ama Brezilya ekonomisi büyük zarara uğrıcak.

O gün ne yaptın


300 milyonluk Amerika da geçen gece 97 milyon kişi Superbowl maçını seyretmiş o gece 3 kişiden birine ne yaptın diye sorsak Superbowl u izledim der heralde öyle olur, bu olay en fazla izlenen 2. olaymış 1. si ise M.A.S.H dizisinin son bölümüymüş 1983 yılında 106 milyon kişi izlemiş yüzdeye vurulsa ülke nüfusunun %50 sine yaklaşırdı heralde. 200 yılından beri ise en çok izlenenler yine Superbowl herhangi bir NBA maçı listeye girememiş. Başka ilginç bir şey ise İngilizlerin izledikleri 1966 Dünya Kupası finali 32.30 milyon izleyici ondan sonra ise Prensen Diana nın cenaze töreni var, futbol ülkesinde ne seyredilirki zaten.

Bu da oldu


Hidayet all-star performansını 2.kez haftanın oyuncusu seçilerek taçlandırdı adeta, üstüne bi de dün gece 13 sayı 12 reb 13 ast le kariyerinin ilk triple double ını yaptı. Asist kategorisinde kariyerinin en yüksek rakamına ulaştı, takımın oyun kurucusu Arroyo ise 3 ast de kaldı, verin topları Hido ya o kursun oyunu o zaman, diyebiliriz çünkü Hidayet in milli takıma oyun kurucu oynadığı zamanları biliriz, rakip savunmalar çok yıpranırdı o zamanlar hatta Magic Johnson dan sonra en uzun oyun kurucu ünvanına sahiptir Hidayet, Hido nun yapabileceklerinin sınırı yok bence koyun 4 numaraya orda bile oynar.

4 Şubat 2008 Pazartesi

rambo death chart

cuban,kidd ve dallas ucgeni

"As always, if something presents itself, we are open to talk. As always, 99.99 percent of talks result in nothing and the deals that do get done are always the ones you have heard nothing about."

simdi dallas zaten kidd icin adi gecen en ciddi 2 takimdan biriydi. lakers`in kadrosuna gasol`u katmasindan sonra mavericksten de bir hamle bekler oldu insanlar. mark cuban a soruldugunda takimi bu halinden memnun olduklarini soylemis ve yukaridaki cumleyle tamamlamis. bu biraz da kidd dedikodularini yalanlamak gibi oluyor, nets in kidd icin biten kontratlarla birlikte 1 tane de genc ve gelecegi olan bir oyuncu istedigini biliyoruz. cuban da bu riski almaktansa takimi bu haliyle birakacak gibi duruyor. durust olmak gerekirse, sezon basindan beri cok kazandigi cok kaybettigi donemler oldu dallasin. fakat hicbir zaman ciddi bir sampiyonluk adayinin oynayacagi basketbolu oynayamadilar, bu aksam da detroit karsisinda izleme sansi bulduk. evet iyi oyunculari olan iyi bir takimlar ama bu kadar suredir playoff yapan, nba finali oynamis bir takim olarak bu seneki hedefleri sampiyonluk ise bunun bu kadroyla gerceklesmesi biraz zor gozukuyor.

my blueberry nights

"There's nothing wrong with the Blueberry Pie, just people make other choices. You can't blame the Blueberry Pie, it's just... no one wants it."
dip not : filmi izlerken, muziklere ozellikle dikkat. bu baglamda, ry cooder ismini de duymadiysaniz bir efsaneyi tanimadiginiz gercegiyle yuzlesin lutfen..

3 Şubat 2008 Pazar

macin onune gecmek

turkiye ligi iyi hale geldi, 6 takim esit duzeyde son derece iyi basketbol oynuyor falan demistim. izledigim butun maclardan da nba maclari kadar keyif almaya devam ediyorum, acikcasi bugunki telekom-efes maci da kotu mac oldu demek haksizlik olur. ancak cok takildigim bir nokta var, futbolda da goruyoruz ama basketbolda oldugu zaman butun maci iskenceye ceviren bir olay bu. hakemlerin macin onune gecme cabalari. bir hakemin asla caldigi yada calmadigi temaslari tartismayi dogru bulmam basketbolda, tek onemli sey istikrardir. fiziksel acidan yogun gecen bir macta post uplarin hatta perdelerin bile cogu kitaba gore faullu olur ancak kucuk temaslari gormezden gelip basketbolun oynanmasina izin veren hakemler her zaman maci daha iyi hale getirmislerdir. ancak bazi hakemler -ki genelde kaslari catik ve basketbolu kendileri icat edmiscesine havali olur bunlar- istikrarsiz olarak bir kararlari digerine uymayan dudukler calarak maci katlederler. ozellikle oyunun son ceyreginde macin kritik anlarinda kahraman olmak isteyen yildiz bir basketbolcu gibi bu hakemler de hemen sonuca etki edecek dudukler calarak macin onune gecme cabasi icine girerler. bugun telekom macinda recep ankarali yapti bunu bu ekolun nbadeki en iyi takipcileri ise eddie rush ve joey crawford`dur suphesiz. kime iyi gorunurler bilmem de tarafsiz izledigim butun maclarda benden kufur yemistir bu adamlar. mesela gecenin bir saati nba tv`yi actigimda hakem 3lusunun ismi gecerken eddie rush adini gordugum an uykuyu basketbola tercih etmeyi aklimdan gecirdigim tek andir heralde hayatimda. guzel basketbol adina bu arkadaslarin belediye tarafindan hazirlanmis ozel barinaklarda yasamlarini surdurmeleri her gece yatmadan once ettigim duadir.